Opdrætter udvalg

 

Opdrætter udvalgets formål er at varetage interesser i forbindelse med avl og opdræt af Rottweileren i Danmark. Vi ønsker at få en større viden omkring vores hundes mentalitet og egenskaber, så vi bl.a. igennem vores avl kan være med til at præge udviklingen af Rottweileren i fremtiden. 

Vi ønsker at være med til at understøtte Rottweilerens fortrin og gennem rationel avl nå frem til den ideelle type, som i vores optik er en velbygget, sund hund med de bedste mentale og fysiske karakterer - og brugsegenskaber. Se i øvrigt Raceprofil for beskrivelse. Dette mål når vi bl.a. ved at afholde avlskåringer for her igennem at finde frem til de bedst egnede avlshunde.

 

Kontakt Avlsrådet hos RKD:

 

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Avlskåringerne har været Rottweilerklubbens flagskib i en lang årrække primært udtænkt som et vigtigt værktøj til at hjælpe opdrættere med at udvælge de mentalt og fysisk bedste hunde til avl.

For os er den mentale arvemasse det vigtigste for at bevare racen i Danmark.

 

Udover avlskåringerne har vi en række gode arbejdsredskaber, som vi anvender i vores arbejde:

 

Hvalpetest

Hvalpetesten er et godt redskab for opdrætterne til dels at få et godt indblik i kuldets grundlæggende egenskaber, men også som en god hjælp til at vejlede køberne til at vælge den rigtige hvalp. Testen foretages før hvalpene er 8 uger.

 

UHM

UHM = UngHundeMentalbeskrivelse, som er en beskrivelse af den enkelte hund, hvilket giver ejeren god indsigt i sin hunds mentale ballast. Testen foretages mellem 10 og 24 mdr.


KF

"KF" er lig med Kuldfremstilling. KF består af den samme mentalbeskrivelse som UHM, blot fremstiller man her et samlet kuld. Kuldfremstillingen giver opdrætteren gode muligheder for at se den mentale arvemasse i kuldet, og dermed om kuldet som helhed er i besiddelse af de ønskede mentale egenskaber. Samme alderskriterier som forgående.

 

AK

"AK" betyder Avlskåring og består af en Udvidet Mentalbeskrivelse (dvs. indeholdende flere momenter end ved UHM), Eksteriørbeskrivelse samt Avlsrådets bemærkninger. Hunden skal være minimum 22 mdr. ved test og max 5 år.

 

 

 

Vi står naturligvis til rådighed med oplysninger vedrørende avl, opdræt for opdrættere såvel som alle andre spørgsmål omkring avl, hvalpekøb, osv.

© 2013 Rottweiler Klubben Danmark